Sivut

25.10.2020

KRAPU 44

 

Laivan lasti on purettu ja suuntamme ulos satamasta. Kovaa tuulta luvassa Pohjanmerelle. Muutama tunti menee rauhallisesti, kunnes illansuussa alkaa keinahtelu. Ollaan jo avomerellä ja tuulen nostattama meri tuntuu laivan keinumisessa. Saan työt jotenkin päätökseen ja horjun pitkin kapeaa käytävää kaiteista kiinni pitäen hyttiini. Laiva keinahtelee rajusti ja aallot ryskyvät keulaan voimalla. Suihkussa yritän pysytellä pystyssä nojaamalla seinään, seisomalla hajareisin. Vatsassa kiertää hieman mutta oksennus jää tulematta. Se helpottaisi, edes hetkeksi. Tämä ei ole enää kovaa tuulta, tämä on myrskyä. Asetun vatsalleni sammakkoasentoon punkalle ja odotan ajan kulumista, aamua, muuta ei ole tehtävissä. Komentosillalla homma on hanskassa, siihen on vaan luotettava.


Sadan sanan novelli. Sanat: käytävä, oksennus, komento

Sanat antoi SusuPetal 

11 kommenttia:

  1. Elävä tunnelma Pohjamereltä, kuin itse olisi laivassa ollut. Olen kulkenut muutaman kerran Pohjanmeren halki rahtilaivamatkoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kokemusta 13 v rahtilaivaduunista. Meri ilmeineen tuli tutuksi.

      Poista
  2. Myrskyävällä merelle en tykkäisi olla. Merisairaaksihan siellä voi tulla ja pelottamaankin se rupeaa.
    Hyvin kuvaat tunnelmia, joita laivassa voi tuntea rajussa aallokossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos aimarii. Merisairaus on ikävä tauti. Hieman sitäkin koin toisinaan mutta yhtään työpäivää ei jäänyt väliin huonon ilman takia. Siihen keinumiseen ja ryskeeseenkin tottui.

      Poista
  3. Elävän tuntuista merenkäyntiä. Ei tekisi mieli olla tuossa laivassa! Nuorempana kestin paremmin keinumista aaltojen tahtiin, en enää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuorena jaksoi vaikka valvoa koko yön huonon ilman takia ja aamulla taas ryömittiin naama valkoisena työhön. Nyt ei taitaisi enää onnistua :)

      Poista
  4. Sitä se on laivatyö. Hienolla ilmalla kuin mikä tahansa työpaikka mutta myrskyävällä merellä on pääasia että pysyy tolpillaan ja tavarat on laitettu niin etteivät ne lentele.

    VastaaPoista
  5. Huh, ammattilainen sai kuitenkin työt tehtyä, bravo!
    Minä keinun pitkään reissun jälkeen jos vähänkin myrskyää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keinutttava tunne saattaa kyllä joksikin aikaa jäädä joillekin ihmisille. Minulla sellaista tunnetta ollut koskaan. Onneksi.

      Poista
  6. Hatunnosto heille, jotka kykenevät hommansa hoitamaan merenkäynnistä huolimatta.
    Elävästi kerrottu tilanne toi mieleeni oman laivamatkani Göteborgista Lontooseen. En koskaan ole oksentanut niin paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoinvointi ja oksentelu vie kyllä mehut totaalisesti. Nämä reissut ovat jääneet niin hyvin mieleen että ne kyllä muistaa vieläkin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!