Sivut

15.10.2023

Krapu 42

 


Tämäkin tarina on tosi.

Kello 3 yöllä, heräämme mökillä koputukseen. Taskulampun valokiila pyyhkii tuvan ikkunoita. Unen jähmettäminä yritämme käsittää mitä on tekeillä. Erotan tumma-asuisen miehen portaiden edessä. Hän kertoo, että puu on kaatunut sähkölinjalle ja ulkona olevaan sähkökaappiin pitäisi päästä tarkistamaan onko kaikki ok. Unenpöpperöisinä menemme ja avaamme miehelle sähkökaapin. Varaston takana on pakettiauto, jonka katolla vilkkuu keltainen valo. Mies tarkistaa jollakin laitteella sähkökaapin ja sanoo kaiken olevan kunnossa. Ihmettelin puun kaatumista, kun oli ihan tyyni yö. Mies mutisi jotain mökkinaapurin touhuista. Kiitti ja lähti.

Aamulla luimme lehdestä uutisen, jossa kerrottiin sähköasentajina esiintyvistä huijareista, jotka käyvät koputtelemassa ovilla keskellä yötä.


Krapu on sadan sanan teksti otsikko mukaan lukien. Viikon sanat tai kuva ilmestyvät sunnuntaisin SusuPetalin blogissa. Tällä viikolla aloitetaan lauseella: Tämäkin tarina on tosi.

 


16 kommenttia:

  1. No kaikenlaisia huijareita sitä liikkuu. Tarkistivat tietty, että onko ketään kotona. Huh.

    VastaaPoista
  2. No just, ihme hiippareita. Onneksi olitte paikalla, muuten olisi tavarat voineet kadota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeteltiin miksi tämä "operaatio" koska pihalla 2 autoa ja rannassa vene ja kaikesta näkyy että paikalla ollaan. Halusikohan kaveri vaan nähdä minkälaisia asukkaita mökissä on, mene tiedä.

      Poista
  3. Hyi olkoon. Inhottavia tuollaiset.
    Ja kun toisaalta - voiko sitä sitten kuitenkaan olla avaamattakaan, jos vaikka jollakulla on oikeasti hätä?
    Nyt kun on ollut tuulisia päiviä ja öitä, minä ainakin nukun niin sikeästi, sitten kun nukun, etten kuule tuuleeko vaiko ei - Mursu kyllä osaa sanoa aamulla, että olipa yöllä taas kova tuuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun tämä tapahtuu öiseen aikaan ihminen ei silloin terävimmillään. Vasta jälkeen päin tuli ihmeteltyä.

      Poista
  4. Karmivaa! Näistä huijareista voi lukea ja kuulla mutta omakohtaista kokemusta en haluaisi. Hyvin kuvailit mistä lopulta kyse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karmiva olo tuli jälki käteen kun tajuttiin mistä oli kyse.

      Poista
  5. Meidän rehellisten ihmisten lintukoto on muuttumassa ja muuttunutkin osin vähän toisenlaiseksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Eniten raivostuttaa kun vanhat ihmiset joutuvat näiden huijareiden kynsiin. Saattaa mennä elinikäiset säästöt.

      Poista
  6. Pelottavaa tuollainen on. Koskaan ei voi olla varma, milloin ovelle tuleva tuntematon ihminen on oikealla asialla, milloin jotain muuta.
    Kertomasi mkies etsi varmaan vain anastettavaa, luulen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvällä asialla mies ainakaan ollut, se on varmaa.

      Poista
  7. Hrrr, miettisin kyllä aukasenko oven!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emme heti avanneet ovea vaan huudeltiin oven läpi. Vasta sitten kun kuulimme että on kysymys sähkölinjasta ja TODELLA luulimme että kysymyksessä on oikea sähköasentaja menimme ulos ovesta.

      Poista
  8. Huh, karmiva tarina. Itse en kenties olisi uskaltanut avata ovea. Toki olisin miettinyt onko oikea hätä kolkuttajalla. Olen kerran nähnyt niin karmivan elokuvan tuntemattomista, jotka lopulta aikoivat tappaa yksinäisellä tilalla asuvan perheen. Naapuriin oli pitkä matka, ja sinne miehet aikoivat seuraavaksi lähteä. Syynä oli vain ihmisten alistaminen ja tappaminen. Tietty leffa oli amerikkalainen, mutta kuitenkin. Sairaita ja hoitamattomia on tässäkin maassa aivan liikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu että koko ajan paljastuu mitä karmeimpia rikoksia, siitäpä mielikuvitus saa vallan toisinaan. Mikä tälläkin huijarilla oli tarkoitus, mene ja tiedä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!