Sivut

24.1.2024

Krapu 4

 


Teijalla on syntymäpäivä. Onnitteluja satelee erilaisin kuvin ja tekstein. Koskaan ennen hän ei ole saanut näin suurta huomiota osakseen. Tämä on facebookin ansiota, johon hän oli liittynyt muutama kuukausi sitten. Ystäviä on lukuisia. Yllätyksenä 50 vuoden takainen koulukaveri, josta ei ole kuulunut sitten koulun loppumisen jälkeen. Mikä antoisa yhtenäisyys tämä onkaan, huokailee Teija nauttiessaan aamukahviaan. Riemastuneena hän vastailee faceystävilleen suurin kiitoksin ja hymiöin. Tyytyväisenä hän aloittaa päivän askareet.

Myöhään illalla Teija saa tekstiviestin ystävältä, joka kertoo, että Teijan facebook tili on kaapattu. Tunkeutuja kutsuu ystävät viettämään syntypäivää kylpylähotelliin viikonlopuksi   syntymäpäiväsankarin kustannuksella.

Teijan mielen täyttää raivo. Ihan kuin kotiin olisi murtauduttu.


Krapu on otsikko mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti.

Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin. SusuPetal:in blogissa

Tämän viikon sanat: riemastua, yhtenäisyys, raivo


10 kommenttia:

 1. Auts, nyt sattui pahasti! Kamala tilanne! Juhlat muuttuivat suruksi.

  Facessa noita synttärionnitteluja satelee, olen huomannut. Kaikkihan eivät näytä julkisesti tuota syntymäpäiväänsä siellä.
  Itse arvostan enemmän tekstarilla, soitolla tai sähköpostilla tullutta onnittelua. Vaan tunteehan siinä itsensä suosituksi, kun 163 ystävää onnittelee synttäripäivänä 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaat synttärionnittelut on kirjoitettu korttiin tai kirjeeseen ja parasta on kun sen voi noutaa omasta postilaatikosta.

   Poista
 2. Aika keinotekoista onnittelua tuollainen, jossa valmiiksi muistutetaan synttäreistä. Tekstiviestit ja sähköposti on persoonallisempaa. Saati sitten ihan oikea postikortti.

  VastaaPoista
 3. Iso harmitus tuollainen sometilin kaappaus. Rikollista puuhaa, mutta näitä saa varoa, ettei käy kuin Teijalle. Tarinasi istuu tämän ajan henkeen.
  Synttärionnittelut on kivointa saada kuitenkin onnittelukortilla tai puhelinsoitolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilikaappaukset on todella harmillisia ellei raivostuttavia riippuen siitä mihin tunkeilija on tiliä käyttänyt. Postikorttia ei kai kukaan viitsi "kaapata" :)

   Poista
 4. Karmee tilanne! Oikeassa elämässä henkilökohtainen muistaminen on parasta. Oikeassa elämässä ei myöskään kaikkea henkilökohtaistaan kannata julkisesti jakaa. Mietin joskus mitä miettii kaikki julkisuudessa eroistaan ym. kertovat ihmiset vaikkapa uuden suhteen alkaess tai kun tapahtuu jotain henkilökohtaisesti sellaista mitä ei haluaisi jakaa mutta tieto vuotaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset ovat aivan liian luottavaisia somejutuissaan. Hyökkäys tulee tulee yllätyksenä vaikka sellaisesta on varoiteltu jo vuosikausia. Henkilökohtaiset asiat pitäisi pitää yksityisenä niin ettei niitä pääse kukaan levittelemään. Ainakaan somessa.

   Poista
 5. Onhan se riski, jos jättää elämäänsä kovasti somen varaan ja joku sen sitten kaappaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja mitään sieltä ei saa pois. Jäävät elämään omaa elämäänsä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!