Sivut

17.9.2023

Krapu 38

 


Poltetut sillat

Maire väsyi jatkuvaan kiireeseen, olemaan mieliksi työkavereille, ystäville, sukulaisille. Hän ei elänyt omaa elämää vaan täytti toisten toiveita saamatta itse juuri mitään. Hän kuunteli ja lohdutti, tarjosi olkapäätä. Viimein asioille tuli piste. Maire uudisti elämänsä. Vaihtoi asuinpaikkaa, katkaisi suhteet ns ystäviin, niitähän saa uusia jos vaan haluaa. Sukulaisia ei voi vaihtaa mutta ne voi unohtaa.

Maire viettää nyt omannäköistä elämää uudessa työssä. Työkaverit ovat kivoja mutta heillä on omat menonsa. Työpäivän jälkeen Maire syö yksin päivällisensä, puhelin on hiljaa, sillä hän on vaihtanut numeronsa. Sukulaiset ovat etääntyneet kaukaisiksi olennoiksi.

Tulikohan poltettua sillat liian totaalisesti huokailee Maire hiljaisessa asunnossaan.


Krapu on otsikko mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti.

Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin. SusuPetal:in blogissa

Tällä kertaa kuvahaaste.


12 kommenttia:

 1. Ehkä todellakin vähän vähemmän radikaali irtiotto olisi riittänyt. Olisi säilyttänyt ystäviä vaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun polttaa kaikki sillat jää yksinäiselle saarelle yksin pohtimaan elämää.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen Krapu. Sait pohtimaan aika syvästikin tällaisen perusuhrautujan sielunmaisemaa. Miksi Maire ajatteli ystävistään noin, ns. ystävinä. Ehkä olisi ollut fiksumpaa Mairen mennä hakemaan keskusteluapua ennen tuollaista siltojen polttamista? Tuntuu ettei hän itse kyennyt todelliseen kiintymykseen, vain esitti sellaista "kiltteydellään". Vähän kolea tyyppi tuo Maire ja itse karistaisin hänet pikimmiten läheltäni, sillä jos on noin syvästi epäluuloinen (haavoitettu?) ei siinä totisesti ystävän käsi auta, terapia korkeintaan, mutta sellaiseen taitaa Maire olla liian ylpeä. (No kylläpäs sait mut pohtimaan :D!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun sain aikaseksi pohtimista. Tämä oli aika kärjistetty tarina mutta totuutta on osa. Uhrautuja on usein tällainen, ei osaa asettaa itseään tasavertaiseen asemaan ystäviensä kesken. Heikko itsetunto tai jotain. Ratkaisu Mairella kuitenkin liian raju.

   Poista
 3. Aika näyttää, miten Mairelle käy. Ehkä hän uhriutuu uudessakin paikassa? Toivottavasti ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että Mairelle käy paremmin mutta pahalta näyttää.

   Poista
 4. Yleensäkin meidän pitäisi pystyä avoimemmmin (vailla pelkoa leimatuksi tulemisesta) ilmaisemaan kuinka "lähelle tai kauas" haluamme asemoitua muista ihmisistä. Olisi kaikille helpompaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta pasanen. Liiallinen miellyttämisen tarve ajaa ihmisen umpikujaan.

   Poista
 5. Inhimillistä. Kun meinaa uupua ja tukehtua, kaipaa tilaa ympärilleen, ja kun sitä tilaa aikansa on, alkaa kaivata ihmisiä... Semmoistahan se usein on, että kun se on lähellä niin se potkii, kun se on kaukana niin se ammuu. Kohin ei ole koskaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa löytäisi sen kultaisen keksitien jota kulkea horjumatta.

   Poista
 6. Kovia rajusti Maire karsi elämästään väkeä. Aluksi varmaan olo tuntui hyvältä vailla mitään vaateita miltään taholta, mutta jos yksinäisyys alkoi huokailuttaa, kaikki ei ole sittenkään ihan ok.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!