Sivut

28.8.2023

Krapu 35

 Syksy ja harrastukset. Uuden aloittaminen kiehtoo ja virkistää. Netistä löytyy kiva neule mutta ohje on englanninkielinen. Käyttämättömänä vieras kieli on sen verran ruostunut ja sanastokin niin outoa, että täytyy ottaa kääntäjä käyttöön. Käännöksessä on sanoja, jotka eivät istu mitenkään neulomiseen. Hetken harmitus aiheuttaa pientä sanailua mutta lopulta se huvittaa. Muutaman yrityskerran jälkeen luovutan. Alan neuloa ranteenlämmittimiä, ohje suomenkielisestä käsityölehdestä. Se siitä tekoälystä. Ei ole käännöksen olleet muissakaan jutuissa/ohjeissa olleet häävejä. Perinteinen sanakirja pitänee vielä paikkansa.

Kerrottakoon vielä, että eräässä lehdessä oli uutinen pullopostista. Se oli lähetetty Suomessa joskus 90-luvulla, teksti oli vielä ihan luettavaa. Se oli muovipulloposti.

Kyllä muovi kestää.

Krapu on sadan sanan teksti otsikko mukaan lukien. Viikon sanat tai kuva ilmestyvät sunnuntaisin SusuPetalin blogissa. Tämän viikon sanat: muovipullo, tekoäly, syksy12 kommenttia:

 1. Muovi on ikuista!
  Minulle suomenkielisetkin neule- ja virkkausohjeet ovat käsittämättömiä, en ole koskaan osannut lukea niitä. Teen käsitöitä ihan oman pään mukaan.

  Ranteenlämmittimille alkaa olla tarvetta kohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taito sekin, tehdä oman pään mukaan. Saa mitä haluaa. Ilmat viilenee ja lämmintä tarvitaan niin ranteisiin kuin varpaisiin.

   Poista
 2. Minulle kaikki virkkaus- ja neulomisohjeet ovat täysin mystisiä. Mutta onneksi en tee käsitöitä - ei ole minun juttuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin Cara, jokainen tekee sitä mitä osaa. Kyllä suomenkielisissäkin ohjeissa on kummallisuuksia jotka selviää vain kokeilemalla tai sitten ei.

   Poista
 3. hahah, nauran itselleni. Sukkien kutominen kun oli alkuun ihan mysteeri. Nyt meillä on nurkat täynnä villasukkia! :) Monimutkaiset ohjeet tai käsitteet ei mene minulla jakeluun. En ole niin naulojatyyppi :) Kaunista jälkeä tulee noihin lämmittimiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Blogitse, tykkään itsekin noista. Sentään selätit kutomisen mysteerin ja kun oppii perusasiat niin itse voi soveltaa sitten omia juttuja.

   Poista
 4. Käsityöt on minulle outo juttu. Ei meillä kudo kuin hämähäkit…
  Silti ihailen kädentaitoja, jotka on itsellä hakusassa…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän kaikkia kudo tai neulo tai muutakaan. Muut ovat sitten taitavia jossain muussa.

   Poista
 5. Oispa muovipullossa ollut ohjeet neulomiselle suomeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä olisikin ollut riemastuttavaa, käsinkirjoitettu, vuosia merellä seilannut viesti.

   Poista
 6. Kauniit kämmekkäät! Ehottomasti suomen kielinen ohje minulle, sekin alakaa elämään omaa elämäänsä neuleessa tai virkkauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus suomenkielinenkin ohje on epäselvä mutta sitten tosiaan voi käyttää luovuuttaan ja katsoa mitä tulee.

   Poista

Kiitos kommentistasi!