Sivut

31.8.2022

Krapu 35

 

Elokuun aamu on viileä. Ruoho on märkää. Huivi lämmittää hartioilla, kahvimuki höyryää kämmenissä. Pesäpuut ovat hiljaa, kesä on lähdössä.

Kahvia hörppiessä mieleen palaa muutaman päivän takainen kokemus. Pitkän ja hieman repivän yhdistyspalaverin jälkeen kaveri puristaa olkapäästä ja sanoo ”Olet hyvä tyyppi”. Hieman häkeltyneenä en osaa vastata sanallakaan. Hän livahtaa autoonsa, huiskauttaa vielä kättään ja kaasuttelee pois.

Huomaan, että tätä muistellessa suupielet nousevat väkisinkin ylöspäin. Sanoissa on voimaa, ne asettuvat mieliin, pulpahtavat ilmoille varoittamatta. Hyvät tai pahat, siellä ne ovat.

Teoillakin on voimaa. Niistä jää kuva ja tunne, joka palautuu mieleen joko nostaen suupielet ylöspäin tai sitten ei.

Tunnekoodi, siinä se.


Krapu on oma otsikko mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti.

Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin SusuPetal blogissa

Sanat tällä viikolla: koodi, olkapää, puristaa,


20 kommenttia:

 1. Kesä on lähdössä, hienosti sanottu. Yleensä ihmiset käyttävät syys on tulossa -ilmaisua, tämä oli virkistävän erilainen. Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Sanoilla ja teoilla ON voimaa. Me suomalaiset emme ole hyviä kannustamaan. Petri Tammisen kirja Se sano sisältää autenttisia, ihmisiltä kerättyjä esimerkkejä siitä, miten vanhemmat, opettajat ja ystävät ovat ’kannustaneet ja rohkaisseet.’ Sanat ovat painuneet vastaanottajan mieleen iäksi. Tylyä luettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tainnut lukea kyseisen kirjan. Valitettavasti negatiivinen viesti lähtee kovin helposti.

   Poista
 3. Se on niin pienestä kiinni, että suupielet nousevat ylös ja mieli tulee lämpimäksi.

  VastaaPoista
 4. Totta kirjoitat. Netin kommenttipalstoja joskus lukiessani en voi kuin ihmetellä sitä ilkeyden määrää mitä sieltä löytyy. Osa ihmisistä oksentaa suustaan oman pahan olonsa toisen niskaan, eivätkä edes tajua sitä. Suomi on koulukiusaamisen luvattu maa, kirjoitti joku hiljattain. Jos aikuiset käyttäytyvät rumasti ja ilkeästi, he usein tekevät sen lastensa kuullen, oletan, sillä mistä muualta ne ikävät, huonot tavat tulevat kuin kotoa! Mutta tässä tarinassa oli toisin <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis minä se olin eli AilaKaarina

   Poista
  2. Kiitos kommentista Anonyymi AilaKaarina :) Onneksi joskun saa mukaviakin kommentteja ihmisiltä. Some taitaa olla huonojen kommenttien luvattu paikka, ainakin joillekin.

   Poista
 5. Hyvä että jotakin myönteistä vielä tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta Uggla. Pienelläkin myönteisyydellä jaksaa pitkälle.

   Poista
 6. Hieno tarina siitä, miten vähällä voi toiselle ihmiselle tuottaa hyvän mielen pitkäksikin aikaa.
  Olin itse aikanaan puhelinasiakaspalvelussa töissä ja sain useinkin kuulla vaikka mitä, harvoin kiitosta. Siellä opin, että kun saan hyvää asiakaspalvelua, missä vain, ei ole iso vaiva sanoa kiitos.
  Kelan ja Verotoimiston virkailijat ovat usein menneet sanattomiksi kun kiitän hyvästä asiakaspalvelusta - eivät taida usein kiitoksia saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, joskus riittää pelkkä ele, kosketus olkapäähän ....

   Poista
 7. Pienestä on joskus kiinni. Kiitos ja anteeksi vaikuttaa olevan vaikeita sanoa vaikka olisi syy. AilaKaarinan kommentista, koti, sieltä ne opit lähtee vaikka olisi millainen varhaiskasvatus tarjolla.
  Viime viikolla luin miten opettajat saavat törkypostia/kohtelua vanhemmilta. Pikku-Petterille tai Maijalle ei saa tuottaa minkäänlaista pettymystä. Jos pienenä saa määrätä kaikesta, niin miten sitä aikuisena kestää kun kaikkea ei voi saada oman tahdon mukaan. Aaah, voisin jatkaa vaikka kuinka. :) mutta lopetan nyt. Piste. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotoa saadaan eväät elämälle, myös käyttäytyminen ja toisten huomioiminen. Asiasta voisi paasata vaikka kuinka pitkään, tosi on.

   Poista
 8. Tunnustus oikeana aikana, se on jollain selkärangassa, toisilla taas tölviminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Siinä on kaksi vastakkaista ihmistyyppiä.

   Poista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Ystävällinen sana, kiltteys toista kohtaan ei vaadi mitään, mutta antaa molemmin puolin hyvän mielen.
  Tunnekoodi on upea juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii kommentista. Pienillä asioilla voidaan saada aikaan paljon hyvää mieltä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!