Sivut

26.10.2021

Krapu 43

 Tämä on vain ennuste, mutta näin tulee tapahtumaan. 

Iskee valohulluus. Jotenkin on tämä pimeys rikottava. Valonauhoja, lyhtyjä, valaistuja poroja ja lumiukkoja pihalle. Räystäälle loistavat jääpuikot valoa antamaan. Valaistu kranssi tietysti ovea koristamaan. Portin pieleen LED-lyhdyt, että naapurikin näkee. Vielä vuorokausi tolkulla palava aito öljykynttilä lyhtyyn rappusten pieleen. Kelpaa tassutella pihalla iltamyöhään, pimeys on rikottu.

Pahvilaatikosta löytyy sotkuinen kasa valosarjoja, osa toimii osa ei. Lyhtyjä löytyy useita kappaleita, osista lasi rikki, osa ruostunut. Tunteja kestävän tuhertamisen jälkeen alkaa valohulluus hiipua vähitellen. 

Rappusten vieressä valaisee pieni LED-lyhty.

Takapihalle paistaa kuu, tähdet näkyvät kirkkaina. Kelpaa tassutella pihalla, katsella avaruutta, sen valoa. Luonnon valoa.


Tämä sadan sanan teksti otsikko mukaan lukien. Sanat antoi SusuPetal

Tämän viikon sanat: hullu, kappale, hiipua16 kommenttia:

 1. Hah. Näin on. Tästä tulee mieleen Chevy Chasen tähdittämä Criswaldien joulu vai mikä leffa se oli. Isäntä viritti talon katolle niin paljon valoja, että paikallinen sähkövoima vai ydinvoimako se oli, alkoi hyrrätä hulluna. Onneksi meillä ei ole aivan saman luokan kilpavarustelua kuin jenkkilässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, onneksi meillä on vielä malttia noiden kausivalojen/jouluvalojen kanssa. Valosaastetta on jo riittämiin. Itselleni riittää pari lyhtyä omenapuun oksaan ja ihan joulun ajaksi katajaan valonauhaa.

   Poista
 2. Olen juuri näinä päivinä miettinyt, että tämä talvi menee pihalle vain aitoja kynttilälyhtyjä. Ajankohtainen postaus :)

  VastaaPoista
 3. Ilmanko sulla ei mitään voimaeläimiä ole, tassuttelet eli olet itse eläin;DD

  Kiva krapu, ympäri käydään, yhteen tullaan. Täysikuu möllötti tuossa muutaman yön, on se siisti taivaan lamppu, kirkas tähtiyö, ei tee mieli unille kun diggailen yön kauneutta. Jos tarkkailee mun aikaleimoja niin moni on yöltä, kuten tänään, 02.43 ja Sus' ulv..valvoo;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, meni hetki ennenkuin yhdistin tuon tassuttelun..:)
   Kuu on mahtava, sitä on pakko katsella pidempäänkn. Suden ulvontaa en ole vielä kuullut......ehkä senkin joskus kuulee kun jaksaa odottaa

   Poista
 4. Kun menee yli, niin joillakin menee todellakin kunnolla yli. Tolkku mukaan.

  Marraskuussa kyllä kaikki valot ovat tarpeen!!

  VastaaPoista
 5. Minulla on partsilla vain kynttilälyhtyjä. Ne riittävät. Joulun alla 7-haarainen ja kenties tähti ikkunoihin. On aamulla kiva herätä, kun on valoa. Thtiä katselen taivaalla aina kun näkyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhdyt luovat hillttyä valoa, niitä minäkin pimeään aikaan laitan palamaan. Ei ole kauniinpaa valoa kuin tähtikirkas taivas ja kuu :)

   Poista
 6. Måtta i allt, luki jos oppikoulun ensimmäisessä ruotsin oppikirjassa, siinä Jacobsson - Fröbergin (mikäli nyt oikeiun muistin).

  VastaaPoista
 7. Hyvä, etteivät toimineet. Joskus ahdistun kaikenmaailman värillisistä valohirvityksistä, jotka ovat täällä maallakin monen pihaan löytäneet tiensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri värilliset valot tekevät sellaisen sirkusmaisen tunnelman. Itse tyydyn kyllä ihan lyhtyvaloihin....

   Poista
 8. Liika valojen virittely ahdistaa, ei se näytä edes kauniilta. Syrjäseudulla, missä asun, ei ole viritelty vielä (ainakaan) jouluvaloja. Korkeintaan pihavalo näin kaamosaikaan. Lumen tultua se valottaa sopivasti, kuten taivaalliset valonlähteetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi heijastaa pehmeää valoa, se olisi parasta näin pimeään aikaan. Maltillisesti käytettynä pienet tuikut ihan ok mutta tälläkin saralla käyttäjiä on joka lähtöön. Kiva kun palasit "foorumille".

   Poista

Kiitos kommentistasi!