Sivut

30.8.2020

KRAPU 36


Olipa tämä vaikea aloittaa. Kesä ja mitä tein. En oikeastaan juuri mitään. Pientä harrastelua kuten lankojen värjäystä kasveilla, kontaktivärjäystä paperille ja pientä käsityötä. Alkukesästä maa oli rutikuivaa ja kastelusta täytyi huolehtia aamuin illoin, uudestaan ja uudestaan. Kädet siinä venyivät. Viljelykset selvisivät kutakuinkin hengissä.

Kesä on odottelua. Päivien lämpenemistä, viihdyttävää sadetta, uusia perunoita ja mansikoita. Uusia makuja. Koska ensimmäiset tomaatit kypsyvät? 

Tänä kesänä kaukaisempia sukulaisvieraita ei tarvinnut odotella. Kukaan ei matkustellut.

Aikaa olisi ollut kirjoittamiseen mutta sanat olivat muurautuneet saamattomuuden savikkoon. 

Nyt pikkuhiljaa heräilen kesäunesta ja etsin villasukat jalkaani aamuisin. Kaste kimaltelee nurmikolla ja tuuli kuiskii syksyä. Muistikirjan sivuille ilmestyy sanoja….


Sadan sanan teksti -haaste

sanat: uudestaan, maa, viihdyttää


17 kommenttia:

  1. Villasukkakelit todellakin saapuivat, jotenkin pääsivät yllättämään, jälleen kerran.

    Erilainen kesä todellakin, ei vieraita muualta, ei itsekään reissannut minnekään sen kummemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun varpaat ovat lämpimät ajatuksetkin kulkevat sutjakkammin.

      Poista
  2. Hiljaiseloa tuntuu tämä kesä olleen vähän siellä sun täällä, mutta toki kesä on aina kesä <3 Mansikoita, vähempiä vaatteita eikä kiire minnekään. Villasukissa nukkuu hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se erilainenkin kesä aina kesä, totta. Villasukat vaan on ja pysyy! :D

      Poista
  3. Villasukat kuuluvat minulla kokovuotilookiin. Aivan crokseihini ne eivät mahdu, mutta saappaat ovat minun ykköskenkäni.
    Kesä on herkkuja ja herkullinen, on se myös oleilua ja lepoakin, miten me itselle sallitaan.
    Kivaa kuitenkin, että ainakin joskus saadaan irrotetua sanoja ja tekstiä syntyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runoja ja villasukkia, aika lämmittävä ajatus. Olen sitä mieltä kesällä saa olla joutenkin, istua ikkunan ääressä, portailla tai kiikkustuolissa. Antaa ajatusten lepattaa.

      Poista
  4. Tuli oltua tänä kesänä normaalia enemmän sisätiloissa ja muutenkin kotosalla, joskaan en kesällä muutenkaa reissaa kun en yleensäkään reissaa, paitsi tallinnassa pitää käydä haistelemassa merituulia ajoittain=)
    En ole koskaan kuullut että joku herää kesäunesta, talvi- vain:D Kerta se on ensimmäinenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minä nukun "kesäunta". Juhannuksen jälkeen alan potea jonkilaista toimettomuutta/saamattomuutta vaikka tekemistä mökilläkin on vaikka kuinka. En tiedä mistä johtuu mutta syksyllä onneksi energiaa taas riittää kaikenlaiseen "hömssäämiseen". Ehkä niissä villasukissa on jotain taikaa :D

      Poista
    2. Olen tuuminut jotta ihmisten reagointi eri vuodenaikoihin riippuu siitä milloin on syntynyt.
      Itse olen putkahtanut pallolle tammikuussa eli keskelle pimeään ja pakkaseen. Seuraavaksi on revitty siitä rauhallisesta pimeydestä räjähtävään valoon joka on jatkunut vielä lämpöisenä ja valot on olleet päällä läpi yön kunnes syksyn tullen on saapunut jälleen rauhallinen pimeys ja kun on vielä tullut pakkasta niin olo on taas tutun, talvisen turvallinen.
      Siinä siis eka vuodenkierto. Tykkään syksystä, kun asvaltti on märkää ja kiiltää katuvalojen loisteessa. talvella sieluni lepää, ihan keskitalvi on parhautta. Keväällä alan ärtyä ja valoisuus ahdistaa, kesä menee siihen samaan piikkiin vähän helpompana ja syksy kun saa..niin Sus' riemuaa=)
      Jotenkin noin..=)

      Poista
    3. No hei, minä olen myös syntynyt tammikuussa. Syksy on tosiaan hienoa aikaa, minua ei pimeys haittaa. Sielu tosiaan lepää talven pitkissä illoissa. Aika saa erilaisen merkityksen talvella. Koen että kesällä pitää koko ajan suorittaa, käyttää hyödyllisesti koko pitkä valoisa aika, hieman ahdistavaa sellainen.
      Kiitos mielenkiintoisesta komentista :)

      Poista
  5. Minäkin laitoin eilen ekaa kertaa villasukat jalkaan, varma ilmiö vuodenajan vaihtumisesta.
    Tästä tämä sanailu taas alkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kun palataan kirjoittamisen rytmiin. Kesällä kun ei tahdo irrota puolta sanaa, eikä oikein muutakaan. Jotkut saa kesästä hirmuisesti energiaa, minulle taas syksy on sellainen.

      Poista
  6. Krapuja syntyy kun apuja tule kolmesta sanasta. Joskus riittää yksi sana joka avaa mielikuvia ja tarinaa alkaa syntyä. Ja sitten....joskus ei synny mitään. Kummallisia tulppia on joskus kirjoittamisessa.

    VastaaPoista
  7. Tuntuu, että kaikkien on työlästä aloittaa uusi syksy ja kirjoittaminen. Hyvin pääsit alkuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaista se on Aina. Kun alkuun pääsee niin kyllä sanat löytävät paikkansa.

      Poista
  8. Villasukat on pysyneet kaapissa, kohta on niittenkin aika :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus villasukkia tarvitsee kesälläkin saati nyt kun syksy rapistelee jo nurkissa. Taitaa ikäkin hieman vaikuttaa asiaan :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!