Sivut

22.3.2020

Krapu 13


Veden pinta on niin tyyni, että voisi luulla sen jähmettyneen olomuotoonsa ikiajoiksi. Pieni puuvene kelluu tyynesti peilaillen kylkiään auringon laskun lämmössä. Veneessä nainen ottaa onkivapansa, laittaa madon koukkuun ja sylkäisee päälle pienen roiskeen. Samassa hän kuitenkin pyytää anteeksi madolta, että ei tässä mitään henkilökohtaista ole, näin on vain tapana. Pinnalla kelluvaa kohoa tuijottaen hän tulee ajatelleeksi, kuinka paljon hyödyllisempi tuo pieni mato on tässä maapallon elonkierrossa kuin hän itse. Ihminen on maapallon pahin tuholainen. Mässäilijä.

Koho pomppii veden pinnalla ja menee pian upoksiin. Saalista ei tullut, koukku on tyhjä. Parempi näin, kala sai välipalan ja nainen tyytyy kylmälaukussa odottavaan jäätelöpuikkoon……


 (minulle käy usein näissä kolmen soveltamisessa niin että kaksi onnistuu kohtalaisesti mutta kolmannen sanan sovittaminen kaipaa jo jonkinlaista sorvaamista....hauskaa silti :)

Sata sanaa -haaste

sanat: puikko, sylkäistä, henkilökohtainen

16 kommenttia:

 1. Kappas vaan. Satuin oman krapuni kanssa myös kalastusaiheeseen. Tuttua on mullekin joskus sylkäistä matoon viskatessani ongen kalastamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuli mieleen sylkäisystä tuo kalahomma ja toiseksi se mustan kissan näkeminen. Laitoinpa sitten naisen ongelle.

   Poista
 2. huomenia anli itse, kävin läpi useamman viikon krapusi. upeita, viihdyttäviä tarinoita. itseltäni on jäänyt nyt kokonaan krapuilu, mieli tekis kyl välillä taas aloittaa, mut en ymmärrä mihin mun aika oikein menee...ulkoiluun, pihahommiin, kotoiluun ja tietysti käsitöihin, olen alkanut nyt jo virkkaamaan kesähattuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona, mukavaa kun viihdyt krapujeni parissa. Sinulla on taas niin upeat blogijutut että niidenkin seurassa viihtyy kyllä. Nyt on kevät edessä ja tekemistä riittää. Kuinka taas ehtiikään kaikkeen :D

   Poista
 3. Sanat sopivatkin tuohon onkireissuun varsin hyvin. Ja jätski!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkireissu tulikin ensimmäiseksi mieleen....ja tuo jäätelö on aina mielessä.

   Poista
 4. Hieno huipennus jäätelöpuikkoineen! Jäätelö on parempaa kuin kala :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäätelö on hyvää! Paistettu ahvefile maistuu myös varsinkin kun isäntämies hoitaa jutun kalastuksesta pöytään.

   Poista
 5. Tuo kolmannen sanan sovittaminen tarinan loppuun tuo kivan käänteen ja jännitteen! Eikös haikuissakin tapahdu lopussa joku yllättävä käänne? Muistan kun pujottelin matoja koukkuihin, kun kaksi pientä poikaani ja heidän serkkunsa onkivat laiturilla. Kiirusta piti, matoa madon perään eikä kivaa ensinkään!

  VastaaPoista
 6. Madon laittaminen koukkuun aina saa hiukan ihokarvat pystyyn. Oikeassa olet haikuajatuksessa. Olemme tänä vuonna harjoitellleet haikujen kirjoittamista kansalaisopiston Sanataide -kurssilla. Tässä kohtaa ei kyllä tullut haikuilua mieleen.

  VastaaPoista
 7. Jäätelöpuikko silloin tällöin tekee poikaa!

  VastaaPoista
 8. Muuten samanlainen kuin omatkin oskireissut mutten ota jätskiä mukaan. Ehtii sulaa ennenkuin viitsisin aloittaa syömistä. Nautin hiljaisuudesta ja rauhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukin kalastaa tyylillään mutta hiljaisuudesta nauttiminen kuuluu näihin onkireissuihin. :)

   Poista
 9. Niii iin, Kalastuksen kanssa on aina haettava kompromisseja. Aina johonkin sattuu ja aina joku tulee onnelliseksi. Usein se, joka kalan nappaa pannulleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saalistus on juuri tällaista. Nälkäänsä kukin, ainakin yleensä...:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!